دکتر امیر هوشنگ احسانی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره دلایل بروز کهیر اظهار کرد: کهیر یک واکنش و حساسیت بوده که در افراد مختلف ممکن است ناشی از غذا، دارو و ماده دیگری باشد.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به کهیر دچار قرمزی و خارش شدید در ناحیه پوست خود میشوند، افزود: در این بیماری برجستگیهایی در ناحیه پوست به وجود میآید که همراه با تورم بوده و رنگ آن معمولا قرمز است و گسترش مییابد.
این متخصص پوست و مو خاطرنشان کرد: پیشگیری 100 درصدی برای بروز کهیر وجود ندارد اما افراد که سابقه کهیر داشتهاند میتوانند از خوردن غذا و داروهای که به آنها حساسیت دارند، اجتناب کنند اما برای برخی از افراد به هیچعنوان قابل پیشبینی نیست همچنین طول مدت ابتلا به کهیر از یک هفته شروع میشود و در برخی از افراد تا ماهها وجود داشته باشد.
احسانی با اشاره به اینکه بروز کهیر در کودکان بیشتر علت دارویی دارد، عنوان کرد: بروز کهیر در بزرگسالان میتواند نشانهای از عفونتها همچون عفونتهای ادراری، گوارشی، سینوزیت باشد که افراد پس از بروز نشانههای همچون خارش، تاول، قرمزی باید به پزشک مراجعه کرده و پس از آن با آزمایشهای مربوطه افراد به وجود عفونت پیمیبرند.
وی در پاسخ به این سوال که کهیر چه زمانی بسیار خطرناک است؟ بیان کرد: کهیر زمانی که همراه با تورم لب و مخاط باشد بسیار خطرناک است چرا که اگر کهیر شدت یابد به خصوص در ناحیه گلو و حلق افراد میتواند سبب خفگی فرد مبتلا به کهیر شود.
این متخصص پوست و مو گفت: گاهی برخی از افراد کهیر را با حساسیتهای فصلی اشتباه میگیرند؛ در صورتی که کهیر متفاوت از حساسیتهای فصلی است و معمولا کهیر با ترکیبات داروی آنتیهیستامین بهبود مییابند اما 4 درصد انواع کهیرها مربوط به مواد غذایی دریایی، ماهی، میگو، صدف و تخممرغ است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین انواع چاشنیها، مواد افزودنی، غذاهای صنعتی و کنسروی بهویژه مواد رنگی سبب تشدید کهیر در افراد میشود.
نظر شما